Titus Health Care en Academie Verloskunde Maastricht bundelen krachten

16 februari 2023|Door Titus Health Care

Om verloskundigen nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben Titus Health Care en de Academie Verloskunde Maastricht de handen ineen geslagen. Vanaf nu biedt Titus Health Care een voordelig combinatiepakket aan dat bestaat uit de e-learning Anticonceptieadvies op Maat van de academie en de Anticonceptie Vaardighedentraining van Titus Health Care. Door de samenwerking kunnen verloskundigen die willen starten met spiralen plaatsen zich nu in één keer voordelig voor beide scholingen inschrijven. Na het volgen van beide onderdelen zijn verloskundigen voorbereid op de in vivo training spiralen plaatsen.

Starten spiralen plaatsen

Ben je verloskundige en wil je starten met spiralen plaatsen? Als je bent afgestudeerd vóór 2017, volg je drie stappen om bevoegd en bekwaam te worden. Je start met een e-learning over anticonceptie, gevolgd door een training anticonceptie (theorie en vaardigheid). Als je deze trainingen hebt afgerond, ben je klaar voor de in vivo training spiralen plaatsen. Ben je afgestudeerd vanaf 2017? Dan zijn de eerste twee stappen geïntegreerd in de opleiding verloskunde. Als je binnen drie jaar na afstuderen de in vivo training spiralen plaatsen volgt, ben je bekwaam om spiralen te plaatsen. Na drie jaar verloopt deze voorwaarde en dien je weer het volledige traject van drie stappen te volgen. Meer informatie vind je op de website van de KNOV.

E-learning Anticonceptieadvies op Maat

De e-learning Anticonceptieadvies op Maat is de eerste stap om je te bekwamen in spiralen plaatsen. De e-learning geeft je inzicht in de menstruele cyclus en veranderingen tijdens (hormonaal) anticonceptiegebruik. Ook vergroot je je kennis over verschillende anticonceptiemiddelen. Zo kun je beredeneren welke anticonceptie je in verschillende situaties kan aanbevelen of afraden. Tot slot geeft de e-learning handvatten om deze kennis toe te passen om cliënten op maat te informeren. De e-learning rond je in circa 3 uur af en is dan ook geaccrediteerd voor 3 punten door de KNOV. Na inschrijving geeft Titus Health Care je gegevens door aan de Academie Verloskunde Maastricht. Je ontvangt binnen een week de inloggegevens.

Anticonceptie Vaardighedentraining

Na de e-learning volgt de training anticonceptie (theorie en vaardigheid). De Anticonceptie Vaardighedentraining volg je op een datum en plaats naar keuze. Tijdens de training leer je alles over werking, bijwerkingen, (contra)indicaties, betrouwbaarheid en toepassing van verschillende anticonceptiemethoden. Door middel van casuïstiek oefen je hoe je kennis kunt toepassen bij counseling van de vrouw. Daarnaast oefen je met de vaardigheden in het plaatsen en verwijderen van het koperspiraal, hormoonspiraal en het implantatiestaafje. De Anticonceptie Vaardighedentraining is geaccrediteerd voor 4 punten door de KNOV. Na afronding van de e-learning en vaardighedentraining ben je klaar voor de in vivo training spiralen plaatsen.

Inschrijven voor de Anticonceptie Vaardighedentraining