Nieuwe scholing gynaecologen en A(N)IOS - Anticonceptie Gezocht: keuze bij contra-indicaties

6 februari 2023|Door Titus Health Care

Welke anticonceptiemethoden zijn geschikt voor vrouwen met een hoge bloeddruk of trombo-embolische aandoening? Wat is de beste keuze voor iemand met migraine of diabetes? De nieuwe scholing voor gynaecologen Anticonceptie Gezocht: keuze bij contra-indicaties besteedt aandacht aan de anticonceptiekeuze voor vrouwen met een contra-indicatie of co-morbiditeit. Dit gebeurt aan de hand van het Medical Eligibility Criteria Wheel for contraceptive use van de WHO.

Wat kan ik verwachten?

Als vrouwen zich willen beschermen tegen zwangerschap zijn er verschillende anticonceptiemethoden beschikbaar. Goede counseling is onmisbaar om samen een methode te vinden die het beste bij de vrouw past. Maar soms is de keuzevrijheid beperkt door de aanwezigheid van een contra-indicatie. Met behulp van het Medical Eligibility Criteria Wheel for contraceptive use van de WHO worden diverse contra-indicaties of co-morbiditeiten besproken. Daarnaast gaat deze scholing dieper in op wetenschappelijke publicaties die ten grondslag liggen aan de adviezen van de WHO.

Praktische informatie

De scholing Anticonceptie Gezocht: keuze bij contra-indicaties duurt ongeveer een uur en Titus Health Care verzorgt deze op locatie. De scholing is helemaal kosteloos en geaccrediteerd door de NVOG (1 punt). Kortom: ideaal voor voor een onderwijsmoment met collega’s. Aanvragen kan via de webshop of mail naar medical@titushealthcare.nl.

Andere tips

Benieuwd naar andere scholingen van Titus Health Care voor gynaecologen en A(N)IOS? Kijk bijvoorbeeld eens naar de geaccrediteerde scholing LARC’s voor Gevorderden. In deze scholing komen alle langwerkende anticonceptiemethoden aan bod: koperspiralen, hormoonspiralen en het implantatiestaafje. Als onderdeel van deze scholing passeren verschillende interessante studies naar langwerkende anticonceptiemethoden de revue. Het is ook mogelijk om insertie-instructies voor T-Safe, Multi-Safe of Flexi-T koperspiralen aan te vragen, ideaal voor een onderwijsmoment. En ken jij de nieuwe insertieplek van het implantatiestaafje al? Of wil je de insertie- en verwijdermethode opfrissen? Dan komt de medische insertie- en verwijdertraining Implanon NXT® goed van pas.

Nieuwe scholing gynaecologen - Anticonceptie Gezocht - keuze bij contra-indicaties