NIEUW: geaccrediteerde webinar counseling implantatiestaafje

25 januari 2023|Door Titus Health Care

Vind je het lastig om het implantatiestaafje een plek te geven in de counseling over anticonceptie? Ben je zoekende voor welke vrouwen deze vorm van anticonceptie geschikt zou kunnen zijn? Wil je je kennis over het implantatiestaafje verbreden? Schrijf je dan snel in voor het webinar Counseling implantatiestaafje! Dit webinar duurt maar een uurtje en staat gepland op woensdag 15 maart om 12.30 uur en op dinsdag 4 april om 16.00 uur. Accreditatie is in aanvraag bij de KNOV.

Wat kan ik verwachten?

Het webinar counseling implantatiestaafje is een interactief webinar, gegeven door verloskundige en anticonceptiespecialist Wendy Wielenga. Het uur start met het bespreken van barrières die ervoor kunnen zorgen dat er geen vraag lijkt te zijn naar het implantatiestaafje. Daarna komt wetenschappelijk onderzoek aan bod en verschillende langwerkende anticonceptiemethoden worden vergeleken op het gebied van werking, bijwerkingen en risico’s. Je wordt geprikkeld om objectief naar dit anticonceptiemiddel te kijken. Na deze scholing weet je alles over het implantatiestaafje. Daarnaast herken je makkelijker voor wie het implantatiestaafje een optie zou kunnen zijn.

Docent: Wendy Wielenga

Wendy Wielenga is verloskundige en anticonceptiespecialist. In 2018 heeft zij zich gespecialiseerd in anticonceptiezorg. Haar belangrijkste drijfveer is om goede anticonceptiezorg op de kaart te zetten. Wendy heeft veel ervaring met counselen over anticonceptie en met het plaatsen van spiralen en het implantatiestaafje. Als in vivo trainer is Wendy bevoegd om verloskundigen op te leiden om spiralen te mogen plaatsen.

Praktische informatie

Het webinar Counseling implantatiestaafje duurt circa 1 uur. Accreditatie is aangevraagd voor 1 punt bij de KNOV (ook voor het deelregister anticonceptie). De kosten voor het volgen van dit webinar bedragen € 25,-. Inschrijven kan via de webshop van Titus Health Care. De uitnodiging met de link naar het webinar ontvang je een week voor de scholing. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in!

Vragen of meer informatie?

Heb je nog vragen over het webinar counseling implantatiestaafje? Neem dan contact op met de projectmanager van jouw regio of het kantoor van Titus Health Care.

Chantal van der Voort – chantal@titushealthcare.nl
Regio Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht

Lisette Sier-Wismeijer – lisette@titushealthcare.nl
Regio Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland

Maaike Tomesen – maaike@titushealthcare.nl
Regio Gelderland, Noord-Brabant, Limburg

Logo webinar counseling implantatiestaafje