Ken jij deze vijf handige apps al?
Ken jij deze vijf handige apps al?
Digitalisering in de zorg is niet meer weg te denken. Informatie vind je als zorgverlener allang niet meer alleen in boeken, maar met name digitaal. Deze informatiebron breidt zich met de dag uit en het overzicht is soms ver te zoeken. Want waar moet je de informatie die je nodig hebt nu zo snel vinden? Gelukkig worden er steeds meer handige apps ontwikkeld om zorgverleners een handje te helpen met het efficiënt vinden van informatie. Ken jij deze vijf handige apps voor zorgverleners al?
1. WHO Contraception tool
In deze handige app van de World Health Organization kun je makkelijk de best passende anticonceptie per ziektebeeld of contra-indicaties opzoeken. Daarnaast kun je specifieke voorkeuren van de vrouw aangeven om zo tot een best passende anticonceptie keuze te komen. Ook lees je meer over onder andere effectiviteit van verschillende anticonceptiemiddelen en noodanticonceptie via deze app.
2. NHG-richtlijnen webapp
In deze app vind je alle richtlijnen van Nederlandse Huisartsen Genootschap op één plek. Je kunt makkelijk samenvattingskaarten inzien over diverse onderwerpen. Pak bijvoorbeeld snel de NHG-Standaard Anticonceptie 2020 erbij om alles de lezen over verschillende anticonceptiemethoden.
3. RIVM LCI-richtlijnen app
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft de RIVM LCI-richtlijnen app ontwikkeld. Dit is een verzameling van alle actuele richtlijnen en draaiboeken voor infectieziektebestrijding. Zo kun je hier onder andere beleid, diagnostiek, stappenplannen, bijbehorende symptomen en epidemiologische cijfers vinden voor verschillende geslachtsziekten zoals chlamydia en gonorroe.
4. Farmacotherapeutisch Kompas app
Wanneer je als zorgverlener te maken krijgt met geneesmiddelen kun je de app van het farmacotherapeutisch kompas raadplegen. Hierin vind je uitgebreide informatie over indicaties, adviezen, bijwerkingen, interacties en gebruik van geneesmiddelen tijdens zwangerschap en lactatie. Zo staat er ook benoemd wanneer medicatie invloed kan hebben op de effectiviteit van anticonceptiemethoden!
5. Siilo
Even een echofoto naar je collega sturen? Even sparren over die ene casus? Dat doe je liever niet via Whatsapp. Siilo is een veilige medische messenger die je kan gebruiken om kennis uit te wisselen en casussen te bespreken. Helemaal veilig en compliant.
Welke apps gebruiken jullie in de praktijk?
Deel via Social Media: