Nieuwe scholing: MIO Anticonceptieconsult

8 maart 2023|Door Titus Health Care

Goede anticonceptiezorg start met counseling over anticonceptie. Maar welke vragen stel je vrouwen? Hoe kies je in goed overleg voor een passende anticonceptiemethode? Welke informatie mag niet ontbreken tijdens een anticonceptieconsult? En praktisch: hoe organiseer je alle logistiek rondom anticonceptiezorg het best? Deze vragen passen perfect in een MIO-scholing. Al deze vragen komen dan ook terug in de eerste MIO-scholing van Titus Health Care: MIO Anticonceptieconsult. Goed nieuws: tot eind april kun je deze scholing boeken voor het kennismakingstarief van € 185,-. Vanaf 1 mei zal de scholing € 225,- gaan kosten.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens de scholing MIO Anticonceptieconsult ga je met collega’s in gesprek over het leveren van goede anticonceptiezorg aan vrouwen. De scholing is zo opgezet dat er volop ruimte is om te leren van elkaar en om te reflecteren op je eigen handelen. Als voorbereiding op de scholing bereiden alle deelnemers een huiswerkopdracht voor. In deze opdracht geef je jouw visie op het meest complete anticonceptieconsult. De input van alle deelnemers wordt gebruikt als leidraad tijdens de MIO-scholingTijdens de scholing komen verschillende onderdelen aan bod zoals anamnese, wensen, counseling en organisatie. Ten slotte kunnen alle deelnemers een eigen casus uit de praktijk voorleggen aan de groep. Doel van de MIO-scholing is dat je kennis uit de scholing kan gebruiken om een anticonceptieconsult op te zetten of te verbeteren.

Docenten: Mignon van Lammeren en Wendy Wielenga

Mignon van Lammeren en Wendy Wielenga verzorgen afwisselend de scholing MIO Anticonceptieconsult. Mignon van Lammeren is verloskundige in Amsterdam. Ze heeft ruime ervaring met anticonceptiezorg en al in 2012 startte zij met een spiralenspreekuur. Ook Wendy Wielenga is verloskundige. In 2018 specialiseerde zij zich verder in anticonceptie. Inmiddels heeft ze ruime ervaring met counselen over anticonceptie en het plaatsen van spiralen en het implantatiestaafje. Zowel Mignon als Wendy zijn als in vivo trainer bevoegd om verloskundigen op te leiden om spiralen te mogen plaatsen. 

Praktische informatie

De scholing MIO Anticonceptieconsult duurt circa 3 uur, daarnaast is er een huiswerkopdracht die ongeveer 1 uur voorbereidingstijd vraagt. Accreditatie is aangevraagd voor 4 punten bij de KNOV (ook voor het deelregister anticonceptie). De kosten voor het volgen van deze scholing bedragen € 225,-. Maar, tot eind april kan je je inschrijven voor het kennismakingstarief van €185,-! Deze kosten zijn inclusief een overheerlijke lunch voorafgaand aan de scholing of na afloop. Inschrijven kan nu via de webshop van Titus Health Care. Om de scholing door te kunnen laten gaan, zijn minimaal 10 deelnemers en maximaal 12 deelnemers vereist. Om deze reden is kosteloos afmelden mogelijk tot uiterlijk 14 dagen voor de scholing.

Meer informatie

In de webshop lees je alle informatie over de scholing MIO Anticonceptieconsult. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het kantoor van Titus Health Care of met de projectmanager van jouw regio:

Chantal van der Voort – chantal@titushealthcare.nl
Regio Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht

Lisette Sier-Wismeijer – lisette@titushealthcare.nl
Regio Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland

Maaike Tomesen – maaike@titushealthcare.nl
Regio Gelderland, Noord-Brabant, Limburg

Logo MIO Anticonceptieconsult aia