Gynaecologie

Titus Health Care heeft twee belangrijke gynaecologische pijlers: Anticonceptie en Fertiliteit.

Titus Health Care is actief op zoek naar nieuw te introduceren gynaecologische producten of devices, die van waarde kunnen zijn voor de Nederlandse vrouw. Zij maakt daarbij gebruik van een groot netwerk en ervaring binnen de gynaecologie.

Anticonceptie

Titus Health Care (THC) is distributeur van de hormoonvrije T-Safe® anticonceptiespiraal, de meest effectieve koperspiraal met een verblijfsduur tot 10 jaar. THC is ook distributeur van de Ballerine® MIDI CU 300 IUB, de Multi-Safe® CU 375 en de Multi-Safe® CU 375 short koperspiraal, het spiraaltje dat geschikt is voor vrouwen met een kleine baarmoeder. Meer informatie.

Fertiliteit

Titus Health Care vermarkt Bemfola® (follitropine alfa), dat gebruikt wordt bij anovulatie of voor het stimuleren van multi-folliculaire ontwikkeling bij vrouwen die fertiliteitsbehandelingen, zoals IVF of ICSI, ondergaan.
Daarnaast ontwikkelt zusterbedrijf ARTPred, in samenwerking met het Erasmus MC en de Vrije Universiteit Amsterdam, een nieuwe fertiliteitstest, genaamd ReceptIVFity. De ReceptIVFity test kan voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen inzichtelijk maken wanneer een IVF-behandeling niet zal helpen bij het zwanger worden. Meer informatie.