ANTICONCEPTIEPORTAAL

Het Anticonceptieportaal is dé manier om makkelijk en veilig anticonceptie- en geneesmiddelen voor te schrijven.

Het Anticonceptieportaal is ontwikkeld voor en door verloskundigen. Via het Anticonceptieportaal schrijf je makkelijk recepten uit. Daarnaast zit het boordevol handige services om jouw werk makkelijker te maken. En: jij bestelt, jij bepaalt. Je ontvangt altijd het anticonceptie- of geneesmiddel dat je besteld hebt. Probeer het nu, zo’n 700 verloskundigen gingen je al voor!

AC portaal

Vervangingsregeling hormoonspiralen
Bayer is gestopt met het aanbieden van vervangende spiralen aan alle gebruikers in Nederland. Verloskundigen kunnen vanaf nu een vervangend hormoonspiraal aanvragen via het Anticonceptieportaal. Dit kan tot 12 weken na plaatsing.

HOE WERKT HET?


Start in vijf eenvoudige stappen:

 1. Registreer je eenmalig als verloskundige op het Anticonceptieportaal.
 2. Na verificatie door de centrale apotheek kun je inloggen. Dit duurt meestal een dag.
 3. Schrijf een recept voor. Het recept wordt beveiligd verzonden naar de apotheek.
 4. Cliënte ontvangt een e-mail en sms met een betaallink. Na betaling verzendt de apotheek een digitale factuur.
 5. Zodra de betaling is voldaan, verstuurt de apotheek het anticonceptie- of geneesmiddel naar de praktijk (of het gekozen afleveradres).

COMPLEET
 • Anticonceptie én geneesmiddelen
 • Gratis sondes
 • Soatesten
MAKKELIJK
 • Vervangingsregeling
 • Overzicht voor het hele team
 • Service voor cliënten
VEILIG
 • Tweestapsverificatie
 • Batchnummer-registratie
 • Ontvang exact wat je bestelt

ACPortaal
testimonials

"Het is logistiek gewoon erg handig: de cliënte hoeft niet eerst een recept op te halen en daarmee weer naar de apotheek. Ik bestel, de cliënte betaalt en het middel wordt bij mij afgeleverd."

"Het kwam wel eens voor dat bij een afspraak voor spiraalplaatsing de cliënte het spiraal nog niet had. De afspraak moest dan verzet worden. Dat gebeurt nu niet meer; het spiraaltje wordt direct bij ons afgeleverd."

"Er kan een voorkeursdag van bezorging aangegeven worden, handig als de praktijk een dag niet open is. Daarnaast kan je alternatieve bezorgadressen aanmaken en kun je ervoor kiezen om het pakketje zelf bij een ophaalpunt op te halen."