Starten met spiralen plaatsen? 

Wij helpen je op weg!

Ben je verloskundige en wil je starten met spiralen plaatsen? We got you!
Op deze pagina vind je veel handige informatie. En we helpen je verder met onze handige Start-up Service zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Dat scheelt weer!

starten spiralen plaatsen

Start-up Service

In een uurtje nemen we alle praktische zaken door die komen kijken bij het starten met spiralen plaatsen. Van interne organisatie, counseling en voorschrijven tot het financiële plaatje, verslaglegging en veelgestelde vragen. Na afloop ontvang je handige informatie waarmee je direct aan de slag kan. Kortom: met de Start-up Service ben je optimaal voorbereid op de in vivo training spiralen plaatsen. De Start-up Service is helemaal kosteloos en vrijblijvend.

Nu boeken

Opleiding

Als je wil starten met spiralen plaatsen, volg je drie stappen om bevoegd en bekwaam te worden:

  1. E-learning Anticonceptie
  2. Anticonceptie Vaardighedentraining
  3. In vivo training spiralen plaatsen

Als je na 2017 ben afgestudeerd én je korter dan 3 jaar geleden ben afgestudeerd, dan zijn stap 1 en 2 zijn niet nodig. Als je deze trainingen wel moet volgen of je graag je kennis wil opfrissen, dan bieden wij je een voordelig combinatiepakket. Daarna plaats je tijdens de in vivo training 5 spiralen onder begeleiding van een ervaren trainer, aangewezen door de KNOV. Meer informatie vind je op de website van de KNOV.

Instrumenten spiralen plaatsen

In onze webshop vind je alle instrumenten die je nodig hebt voor het plaatsen van spiralen en implantatiestaafjes, plus veel handige extra’s. Elk product in onze webshop is getest door ervaren zorgverleners. Alleen de best geteste instrumenten nemen we op in ons assortiment. Hierdoor kan je rekenen op kwalitatief hoogwaardige instrumenten die jouw werk écht makkelijker maken. Om het nog makkelijker te maken, hebben we zelfs een speciaal starterspakket. Naast instrumenten koop je ook voordelig T-Safe, Multi-Safe en Flexi-T koperspiralen.

Naar de webshop

Scholingen over anticonceptie

Ook voor extra scholingen rondom anticonceptie ben je bij ons aan het juiste adres. De meeste geaccrediteerde scholingen leveren ook (deels) punten op voor het deelregister anticonceptie. Tip om mee te starten met de hele praktijk: de Counselbijeenkomst. Kosteloos en handig voor iedereen die counselt en vragen beantwoordt, ook voor assistenten!

Naar scholingen

Voorschrijven via het Anticonceptieportaal

Met het Anticonceptieportaal schrijf je makkelijk en veilig anticonceptie én geneesmiddelen voor. Het Anticonceptieportaal zit daarnaast boordevol handige services voor jou. Zo exporteer je eenvoudig een overzicht van batchnummers en ontvang je automatisch een sonde bij ieder besteld spiraal. Ontwikkeld door en voor verloskundigen, dus helemaal ingericht om het jou makkelijker te maken. Start nu met voorschrijven via het Anticonceptieportaal, zo’n 600 verloskundigen gingen je al voor!

Meer over het anticonceptieportaal
ACPortaal

Extra ondersteuning: patiëntmaterialen

Via de webshop bestel je kosteloos diverse patiëntmaterialen. Denk aan diverse informatiefolders, demonstratiemodellen of onze handige counselkaart. Zo kan je jouw cliënten optimaal counselen.

materialen
Naar patiëntmaterialen

Vervangingsregeling

Gaat er een keer iets mis met het plaatsen van een T-Safe, Multi-Safe of Flexi-T koperspiraal? Geen zorgen, je vraagt makkelijk en snel gratis een vervangend spiraal aan via onze vervangingsregeling.

Vervangende hormoonspiralen vraag je aan via het Anticonceptieportaal.

Naar vervangingsregeling

Heb je vragen? We helpen je graag verder!

Of je nou net gestart bent met anticonceptiezorg of al jaren ervaring hebt, je kan altijd bij ons terecht voor vragen. Ga naar de contactpagina of neem meteen contact op met de projectmanager van jouw regio.

Carolien Kerstholt – carolien@titushealthcare.nl
Groningen, Friesland, Drenthe

Chantal van der Voort – chantal@titushealthcare.nl
Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht

Lisette Sier-Wismeijer – lisette@titushealthcare.nl
Overijssel, Flevoland, Noord-Holland

Linda Baars – linda@titushealthcare.nl
Gelderland, Noord-Brabant, Limburg