Overzicht Scholingen

Hieronder zie je een overzicht van al onze (geaccrediteerde) scholingen voor zorgverleners. Wil je ook onze trainingen en e-learnings bekijken? Ga dan terug naar de overzichtspagina.

Anticonceptie & Hormonen


‘Anticonceptie & Hormonen’ start met uitleg over de werking van de hormooncyclus. Daarna komen uitgebreid diverse hormonale en niet-hormonale anticonceptiemethoden aan bod. Hoe werkt iedere methode? Welke bijwerkingen komen voor? En hoe zit het eigenlijk met betrouwbaarheid en kosten? De scholing wordt gegeven door gynaecologe Anne-Mieke Omtzigt. Zij geeft je graag praktische tips & tricks om vrouwen goed te kunnen adviseren over anticonceptie.

Doelgroep: verloskundigen die actief counselen in anticonceptie
Duur: 3 uur
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3 punten

Direct bestellen

Hormonen in Balans


‘Hormonen in Balans’ is een aanvulling op de scholing ‘Anticonceptie & Hormonen’ en gaat dieper in op diverse hormonale verstoringen. Deze kunnen voorkomen in bepaalde levensfasen zoals de periode na een bevalling of de overgang. Door hormonale disbalans kunnen ook PMS-klachten, depressieve gevoelens, migraine en vermoeidheid ontstaan. Tijdens de scholing gaan we dieper in op deze verstoringen en daarnaast wordt de link met anticonceptie gelegd: wat kun je in deze gevallen beter wel of niet adviseren? De scholing wordt gegeven door gynaecologe Anne-Mieke Omtzigt.

Doelgroep: verloskundigen die actief counselen in anticonceptie
Duur: 3,5 uur
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3,5 punten

direct bestellen

Seksualiteit, anticonceptie en meer


Leer signalen herkennen: wat is de echte vraag achter de vragen? Hoe open minded ben jij? Welke factoren zijn van invloed bij de keuze voor anticonceptie? In deze innovatieve en interactieve scholing komen veel verschillende aspecten van het anticonceptiespreekuur aan bod. Denk aan cultuurverschillen en wat iemand nodig heeft om tot een goede keuze te komen. De scholing biedt handige tools om dingen bespreekbaar te maken. Ervaringen uit de praktijk staan hierbij centraal. Daarnaast is er volop ruimte om casuïstiek te bespreken. Bijvoorbeeld: wat doe je bij problemen met pilgebruik of wat als anticonceptie faalt? Astrid van der Duijs is verloskundige met een specialisatie in seksuologie. Ze neemt je graag mee in haar missie om meer dan alleen anticonceptie bespreekbaar te maken. Durf jij de vraag achter de vragen te stellen?

Doelgroep: verloskundigen
Duur: 3 uur
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3 punten

Direct bestellen

Portio's in Praktijk


Sinds je spiralen plaatst, zie je portio’s in alle vormen, kleuren, soorten en maten. Maar wat zie je nu precies? Wanneer is handelen nodig en wanneer niet? En wat te doen met soa’s? Voorkomen is beter dan genezen, maar toch kom je soa’s tegen tijdens jouw anticonceptiespreekuur of tijdens het spiralenplaatsen. Hoe herken je een soa en wat moet je doen? Ervaringen uit de praktijk staan hierbij centraal. Daarnaast is er volop ruimte om casuïstiek te bespreken.
Docent: verloskundige en in-vivo trainer Caroline Grootes.

Doelgroep: verloskundigen die actief counselen in anticonceptie
Duur: 3 uur
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3 punten

Direct bestellen

Counselbijeenkomst


Tijdens de counselbijeenkomst wordt kort maar krachtig de basis van een goed counselgesprek besproken. Er komen wetenschappelijke artikelen aan bod en casussen waar je tegenaan kan lopen tijdens het anticonceptiespreekuur. Een mooie basis voor plaatsende verloskundigen, counselende verloskundigen en assistentes. Deze bijeenkomst vindt plaats op de eigen praktijklocatie; na een bestelling neemt een van onze medewerkers contact met je op voor een afspraak.

Doelgroep: Verloskundigen, Huisartsen, Physician Assistents
Duur: 1 uur
Kosteloos
Accreditatie: KNOV, ABC1, NAPA: 1 punt

direct bestellen

Start-Up Service


Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de In vivo training IUD plaatsen en de praktische organisatie rondom spiralen plaatsen, hebben wij de Start-up Service ontwikkeld. Samen met jou nemen we alle praktische zaken door die komen kijken bij het starten met spiralen plaatsen. Denk aaneen praktisch stappenplan voor interne organisatie, benodigde materialen, tips en tricks rondom verslaglegging en vergoeding. Daarnaast is er natuurlijk volop ruimte om vragen te stellen.. Het is ook mogelijk om deinsertie-instructies van de koperspiralen kort op te frissen, zodat je optimaal voorbereid aan je In vivo training kan beginnen.

Doelgroep: verloskundigen
Duur: 1 uur
Kosteloos

direct bestellen