Overzicht Scholingen

Hieronder zie je een overzicht van al onze (geaccrediteerde) scholingen voor zorgverleners. Wil je ook onze trainingen en e-learnings bekijken? Ga dan terug naar de overzichtspagina.

MIO Anticonceptieconsult


Anticonceptiezorg start met een anticonceptieconsult. Welke vragen stel je tijdens het consult? Hoe kies je samen voor een passende methode? Welke informatie mag niet ontbreken? Hoe organiseer je dit logistiek? Tijdens de scholing ‘MIO Anticonceptieconsult’ ga je hierover met collega’s in gesprek.

Docent: Mignon van Lammeren of Wendy Wielenga
Kosten: 225 euro (inclusief lunch bij aanvang of na afloop)
Duur: 3 uur + 1 uur voorbereidingstijd
Accreditatie KNOV: 4 punten (MIO)

Direct bestellen

Seksualiteit, Anticonceptie en Meer


De interactieve scholing Seksualiteit, Anticonceptie en Meer’ is een introductie in de seksuologie. Leer signalen herkennen: wat is de vraag achter de vragen? Welke ervaringen en overtuigingen spelen mee bij de keuze voor anticonceptie? De scholing biedt handvatten om de vraag achter de vragen bespreekbaar te maken.

Docent: Astrid van der Duijs
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3 punten
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 1,5 punten

Direct bestellen

Anticonceptie & Hormonen


‘Anticonceptie & Hormonen’ start met uitleg over de werking van de hormooncyclus. Daarna komen uitgebreid diverse hormonale en niet-hormonale anticonceptiemethoden aan bod. Hoe werken verschillende methoden? Welke bijwerkingen zijn er? Hoe betrouwbaar zijn diverse methoden en hoe zit het met kosten?

Docent: Anne-Mieke Omtzigt
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3 punten
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 3 punten

Direct bestellen

Hormonen in Balans


‘Hormonen in Balans’ is een verdieping op de scholing ‘Anticonceptie & Hormonen’ en gaat dieper in op diverse hormonale verstoringen. Denk aan levensfasen maar ook klachten als PMS, depressieve gevoelens en vermoeidheid. De scholing gaat dieper in op deze verstoringen en wat te doen met anticonceptie.

Docent: Anne-Mieke Omtzigt
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3,5 punten
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 3,5 punten

direct bestellen

Counselbijeenkomst


Tijdens de counselbijeenkomst wordt kort maar krachtig de basis van een goed counselgesprek besproken. Er komen wetenschappelijke artikelen aan bod en casussen waar je tegenaan kan lopen tijdens het anticonceptiespreekuur. Een mooie basis voor alle verloskundigen en assistentes.

Kosten: kosteloos
Accreditatie: KNOV, ABC1, NAPA: 1 punt
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 1 punt

direct bestellen

Anticonceptie in Beweging


Welke trends zijn er op het gebied van anticonceptie en hoe kan je hiermee omgaan in de praktijk? ‘Anticonceptie in Beweging’ besteedt aandacht aan recente ontwikkelingen aan de hand van landelijke cijfers en wetenschappelijke studies. Daarnaast is er veel ruimte voor discussie.

Kosten: kosteloos
Accreditatie KNOV: 2 punten
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 2 punten

direct bestellen

Counseling Implantatiestaafje


Vind je het lastig om het implantatiestaafje een plek te geven in de counseling over anticonceptie? Ben je zoekende voor welke vrouwen deze vorm van anticonceptie geschikt zou kunnen zijn? Wil je je kennis over het implantatiestaafje verbreden? Schrijf je dan nu in voor dit webinar.

Docent: Wendy Wielenga
Kosten: 25 euro
Accreditatie KNOV: 1 punt
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 1 punt

direct bestellen

LARC's voor Gevorderden


In ‘LARC’s voor Gevorderden’ komt alles aan bod over langwerkende anticonceptiemethoden, oftewel Long-Acting Revsersible Contraception (LARC’s). De scholing plaatst werking, bijwerkingen, betrouwbaarheid en complicaties van het implantatiestaafje, hormoon- en koper IUD’s in een wetenschappelijke context.

Voor wie: gynaecologen, A(N)IOS, verloskundigen
Kosten: kosteloos
Accreditatie NVOG en KNOV: 1 punt
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 1 punt

direct bestellen

Anticonceptie Gezocht


Er zijn diverse anticonceptiemethoden beschikbaar. Maar wat doe je als keuzevrijheid beperkt is door een contra-indicatie of co-morbiditeit? ‘Anticonceptie Gezocht: keuze bij contra-indicaties’ besteedt aandacht aan opties voor deze groep, aan de hand van het Medical Eligibility Criteria Wheel for contraceptive use van de WHO.

Voor wie: gynaecologen, A(N)IOS
Kosten: kosteloos
Accreditatie: NVOG: 1 punt

direct bestellen