Overzicht Scholingen

Hieronder zie je een overzicht van al onze (geaccrediteerde) scholingen voor zorgverleners. Wil je ook onze trainingen en e-learnings bekijken? Ga dan terug naar de overzichtspagina.

MIO Anticonceptieconsult


Anticonceptiezorg begint met een consult. Maar welke vragen stel je en hoe kies je samen voor een passende methode? Waar loop je zelf tegenaan als je counselt over anticonceptie? De scholing ‘MIO Anticonceptieconsult’ is bedoeld voor iedereen die counselt over anticonceptie, of je nou veel of weinig ervaring hebt.

Docent: Mignon van Lammeren of Wendy Wielenga
Kosten: 225 euro (inclusief lunch bij aanvang of na afloop)
Duur: 3 uur + 1 uur voorbereidingstijd
Accreditatie KNOV: 4 punten (MIO)

Direct bestellen

Casuïstiek met Anne-Mieke


Wie anticonceptiezorg levert, krijgt te maken met diverse scenario’s. Er zijn veel verschillende methodes beschikbaar, allen met hun eigen werking, gebruik, complicaties en bijwerkingen. Daarnaast is geen enkele vrouw hetzelfde. Casuïstiek met Anne-Mieke gaat in op de vraag: hoe lever ik anticonceptiezorg gericht op het individu?

Docent: Anne-Mieke Omtzigt
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3 punten
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 3 punten

Direct bestellen

Anticonceptie & Hormonen


‘Anticonceptie & Hormonen’ start met uitleg over de werking van de hormooncyclus. Daarna komen uitgebreid diverse hormonale en niet-hormonale anticonceptiemethoden aan bod. Hoe werken verschillende methoden? Welke bijwerkingen zijn er? Hoe betrouwbaar zijn diverse methoden en hoe zit het met kosten?

Docent: Anne-Mieke Omtzigt
Kosten: 75 euro (inclusief eenvoudige maaltijd)
Accreditatie KNOV: 3 punten
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 3 punten

Direct bestellen

Dag van de Vrouwenzorg


De Dag van de Vrouwenzorg is terug! Op 30 mei vieren we de tweede Dag van de Vrouwenzorg, dit jaar online. Met inspirerende sprekers en een dagvoorzitter in een professionele studio, maken we er een interactief online feestje van!

30 mei 2024
Tijd: 15.00 – 17.30 uur
Locatie: online
Accreditatie: 2,5 punt (KNOV, NAPA, V&VN)
Accreditatie deelregister Anticonceptie (KNOV): –

direct bestellen

Counselbijeenkomst


Tijdens de counselbijeenkomst wordt kort maar krachtig de basis van een goed counselgesprek besproken. Er komen wetenschappelijke artikelen aan bod en casussen waar je tegenaan kan lopen tijdens het anticonceptiespreekuur. Een mooie basis voor alle verloskundigen en assistentes.

Kosten: kosteloos
Accreditatie: KNOV, ABC1, NAPA: 1 punt
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 1 punt

direct bestellen

Anticonceptie in Beweging


Welke trends zijn er op het gebied van anticonceptie en hoe kan je hiermee omgaan in de praktijk? ‘Anticonceptie in Beweging’ besteedt aandacht aan recente ontwikkelingen aan de hand van landelijke cijfers en wetenschappelijke studies. Daarnaast is er veel ruimte voor discussie.

Kosten: kosteloos
Accreditatie KNOV: 2 punten
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 2 punten

direct bestellen

Trends in Anticonceptie


De media staan er vol mee: de verschuiving op het gebied van anticonceptie en het gevaar van influencers. ‘Trends in Anticonceptie’ behandelt de nieuwste cijfers en (onderzoeken op het gebied van) social media trends en apps. Hoe kan je hier als zorgverlener mee omgaan?

Kosten: kosteloos
Accreditatie: KNOV: 1,5 punt
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 1,5 punt

direct bestellen

Anticonceptie in de Schijnwerpers


Titus Health Care bestaat 15 jaar en dat vieren wij graag met jou! Op donderdag 19 september organiseren wij daarom Anticonceptie in de Schijnwerpers. Verwacht inspirerende sessies over anticonceptie maar ook veel gezelligheid tijdens een heerlijk diner. Accreditatie wordt aangevraagd. Zien we je op 19 september in Amersfoort?

Kosten: €149 (incl. btw)
Accreditatie KNOV aangevraagd (4,5 A-punten – ook deelregister Anticonceptie)

direct bestellen

Counseling Implantatiestaafje


Vind je het lastig om het implantatiestaafje een plek te geven in de counseling over anticonceptie? Ben je zoekende voor welke vrouwen deze vorm van anticonceptie geschikt zou kunnen zijn? Wil je je kennis over het implantatiestaafje verbreden? Schrijf je dan nu in voor dit webinar.

Docent: Wendy Wielenga
Kosten: 25 euro
Accreditatie KNOV: 1 punt
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 1 punt

direct bestellen

LARC's voor Gevorderden


In ‘LARC’s voor Gevorderden’ komt alles aan bod over langwerkende anticonceptiemethoden, oftewel Long-Acting Revsersible Contraception (LARC’s). De scholing plaatst werking, bijwerkingen, betrouwbaarheid en complicaties van het implantatiestaafje, hormoon- en koper IUD’s in een wetenschappelijke context.

Voor wie: gynaecologen, A(N)IOS, verloskundigen
Kosten: kosteloos
Accreditatie NVOG en KNOV: 1 punt
Accreditatie KNOV – deelregister anticonceptie: 1 punt

direct bestellen

Anticonceptie Gezocht


Er zijn diverse anticonceptiemethoden beschikbaar. Maar wat doe je als keuzevrijheid beperkt is door een contra-indicatie of co-morbiditeit? ‘Anticonceptie Gezocht: keuze bij contra-indicaties’ besteedt aandacht aan opties voor deze groep, aan de hand van het Medical Eligibility Criteria Wheel for contraceptive use van de WHO.

Voor wie: gynaecologen, A(N)IOS
Kosten: kosteloos
Accreditatie: NVOG: 1 punt

direct bestellen