Anticonceptie

Titus Health Care is exclusief distributeur van anticonceptiespiralen (IUD’s) in Nederland voor Eurim Pharm GmbH, OCON en Prosan. Ze verzorgt de volledige registratie, distributie, communicatie en verkoop van de T-Safe® (TCu 380A), de Ballerine® (MIDI CU 300 IUB), de Multi-Safe® (CU 375) shor, de Multi-Safe® (CU 375) en de Flexi-T anticonceptiespiralen via groothandels, apothekers, gynaecologen, huisartsen, verloskundigen en vrouwen.

T-Safe

De T-Safe® spiraal is sinds oktober 2010 beschikbaar voor de Nederlandse vrouw. Het T-Safe® koperspiraaltje is een betrouwbare, duurzame en hormoonvrije anticonceptie methode. Ideaal voor vrouwen die hun natuurlijke cyclus willen behouden. De bijwerkingen zijn over het algemeen minimaal. Volgens het Nederlands Huisartsen Genootschap is de T-Safe® de meest betrouwbare koperspiraal. De T-Safe® spiraal heeft als enige een geregistreerde verblijfsduur van 10 jaar.

Alle informatie over de T-Safe is te vinden op www.t-safe.nl.

T-Safe CU 280A QL

Multi-Safe short

De Multi-Safe® CU 375 short spiraal is sinds 1 augustus 2014 beschikbaar op de Nederlandse markt. Deze kleine variant koperspiraal is geschikt voor vrouwen die niet in aanmerking komen voor de T-Safe® spiraal, bijvoorbeeld vrouwen die een (te) kleine baarmoeder hebben. De Multi-Safe® CU 375 short heeft een geregistreerde verblijfsduur van 5 jaar.

Alle informatie over de Multi-Safe short spiraal is te vinden op www.multi-safe.nl.

T-Safe CU 280A QL

Multi-Safe

De Multi-Safe® CU 375 spiraal is sinds 1 maart 2016 op de Nederlandse markt gebracht. De Multi-Safe is een generieke variant van de uit de handel genomen Multiload-Cu 375, met identieke afmeting en hoeveelheid koper. De Multi-Safe heeft een geregistreerde verblijfsduur van 5 jaar.

Alle informatie over de Multi-Safe spiraal is te vinden op www.multi-safe.nl.

T-Safe CU 280A QL

Ballerine

De Ballerine® MIDI CU 300 IUB spiraal is sinds 1 april 2019 op de Nederlandse markt. Dit spiraaltje heeft een zeer dunne inbrenghuls en daardoor bijzonder geschikt voor o.a. jonge vrouwen die nog niet eerder bevallen zijn. Vanwege de unieke en soepele 3D vorm is de Ballerine een mooi alternatief voor vrouwen die minder goed reageren op de andere koperspiralen.
De Ballerine® MIDI CU 300 IUB heeft een geregistreerde verblijfsduur van 5 jaar.

Alle informatie over de Ballerine spiraal is te vinden op www.ballerine.nl.

T-Safe CU 280A QL

AnticonceptiePortaal

Het AnticonceptiePortaal is een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) voor verloskundigen. Het is een service, die zowel verloskundigen als vrouwen veel tijd bespaart. Verloskundigen schrijven het gewenste anticonceptiemiddel voor, welke na betaling door de apotheek naar de verloskundigenpraktijk wordt verzonden.

Verloskundigen kunnen zich registreren via anticonceptieportaal.nl om toegang te krijgen tot dit EVS.

Flexi-T

De Flexi-T spiralen zijn al ruim 30 jaar op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Er zijn drie Flexi-T modellen beschikbaar: de Flexi-T 300, de Flexi-T + 300 en de Flexi-T 380. De Flexi-T 300 is de kleine variant koperspiraal en met name geschikt voor vrouwen met een (te) kleine baarmoeder en vrouwen die nog niet bevallen zijn.
Alle Flexi-T spiralen hebben een verblijfsduur tot 5 jaar.

Alle informatie over de Flexi-T spiralen is te vinden op www.flexi-t.nl.

Vervangingsregeling

Na een mislukte plaatsing of een expulsie binnen zes maanden van een T-Safe, Multi-Safe, Multi-Safe short, Flexi-T of Ballerine kunt u gratis een nieuw spiraal aanvragen via een vervangingsformulier. Dit formulier kunt u hier downloaden.