2019 is van start gegaan met een nieuwe, informatieve website over noodanticonceptie: www.morning-after.nl. Het is een vlotte, laagdrempelige site voor jonge vrouwen (16-28 jr), met (medisch gevalideerde) informatie over zowel de morning-afterpil als over de koperspiraal.

Veel jonge vrouwen kennen de morning-afterpil als methode om een ongewenste zwangerschap te voorkomen na onbeschermde seks. De morning-afterpil is tegenwoordig zonder recept bij de drogist en apotheek te verkrijgen. Maar er is ook een (hormoonvrij) alternatief waar niet zoveel meiden van weten. Een koperspiraal voorkomt ook een ongewenste zwangerschap na onbeschermd vrijen (als de spiraal binnen 5 dagen na de onbeschermde seks geplaatst wordt). Het is zelfs de meest betrouwbare morning-aftermethode. Bovendien beschermt het vrouwen direct na plaatsing voor een hele lange periode daarna.

Lang niet alle vrouwen zijn op de hoogte van deze keuzemogelijkheid. Om een volledig beeld rondom morning-aftermethodes beter vindbaar te maken, hebben we een nieuwe website gemaakt. Alle informatie over noodanticonceptie staat overzichtelijk bij elkaar op www.moning-after.nl. Zodat vrouwen snel weten wat de mogelijkheden zijn en – indien nodig – direct actie kunnen ondernemen. Er is zelfs een tijdscalculator: afhankelijk van hoeveel uren er verstreken zijn sinds de onbeschermde seks, krijgt de bezoeker een advies over de mogelijkheden.

De website is bedoeld voor vrouwen en ook voor zorgprofessionals en geeft objectieve, medisch gevalideerde informatie over morning-aftermethodes; zowel over de morning-afterpil als de koperspiraal.

Er is ook een folder die hier te downloaden is.