Market access

Registratie en vergoeding zijn de meest kritische stappen bij de introductie van een nieuw geneesmiddel.

Market access

Registratie en vergoeding zijn de meest kritische stappen bij de introductie van een nieuw geneesmiddel. Zeker in een land als Nederland, waar patiënten niet gewend zijn aan een eigen bijdrage voor gezondheidszorg, is het verkrijgen van volledige vergoeding essentieel.

Titus Health Care maakt samen met gespecialiseerde business partners een analyse van de registratie- en vergoedingsmogelijkheden en draagt diverse strategieën aan om het registratieproces en vergoedingstraject succesvol te implementeren. Haar uitstekende relaties met opinieleiders in het gynaecologisch veld en toonaangevende klinieken zijn hierbij van groot belang.

Sinds 2014 is Titus Health Care in het bezit van een farmaceutische groothandelsvergunning, zodat het autonoom importeren van geneesmiddelen uit de E.U. en het distribueren daarvan in Nederland mogelijk is.

Titus Health Care introduceerde in 2012 het geneesmiddel Esmya in Nederland namens producent Gedeon Richter.

Titus Health Care introduceerde in januari 2015 Bemfola® (follitropine alfa) op de Nederlandse markt.
Van januari 2015 t/m maart 2020 was Titus Health Care exlusief Sales Agent voor Bemfola® (ontwikkeld door Finox Biotech AG). Bemfola® is een recombinant follikelstimulerend hormoon en wordt gebruikt bij anovulatie of voor het stimuleren van multi-folliculaire ontwikkeling bij vrouwen die fertiliteitsbehandelingen, zoals IVF of ICSI, ondergaan. Bemfola® wordt geleverd in een voorgevulde pen voor éénmalig gebruik.