Fertiliteit

Op het gebied van Fertiliteit is Titus Health Care exclusief Sales Agent van Bemfola (follitropine alfa) in Nederland. Daarnaast draagt zij via zusterbedrijf ARTPred bij aan de ontwikkeling en marketing van een Fertility Microbiome Profiling test (ReceptIVFity). Deze test kan voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen inzichtelijk maken wanneer een IVF-behandeling niet zal helpen bij het zwanger worden.

Bemfola

Titus Health Care is exclusief Sales Agent van Bemfola® (follitropine alfa) in Nederland.
Sinds januari 2015 is het door Finox Biotech AG ontwikkelde Bemfola® verkrijgbaar.
Bemfola® is een recombinant follikelstimulerend hormoon en wordt gebruikt bij anovulatie of voor het stimuleren van multi-folliculaire ontwikkeling bij vrouwen die fertiliteitsbehandelingen, zoals IVF of ICSI, ondergaan. Bemfola® wordt geleverd in een voorgevulde pen voor éénmalig gebruik.
Voor informatie over de samenstelling en eigenschappen van follitropine wordt verwezen naar het farmacotherapeutisch kompas en de bijsluiter.

ReceptIVFity

Zusterbedrijf ARTPred ontwikkelt momenteel, in samenwerking met het Rotterdamse Erasmus MC en de Vrije Universiteit Amsterdam, een nieuwe fertiliteitstest (ReceptIVFity). De ReceptIVFity test kan voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen inzichtelijk maken wanneer een IVF-behandeling niet zal helpen bij het zwanger worden.
Deze test is gedurende de ‘ReceptIVFity-I studie’ gevalideerd in acht Nederlandse IVF klinieken. De ReceptIVFity test zit nog in de ontwikkelingsfase en is dus op het moment alleen beschikbaar voor patiënten binnen een van de klinische ReceptIVFiy studies. De verwachting is dat de ReceptIVFity test in 2017 klaar is voor marktintroductie en zal dan voor alle IVF patiënten beschikbaar zijn.

ReceptIVFity